Pagrindinės medžiagos, kurios lemia produkto savybes, yra: organinės formos jodas, fukoidanas, algino rūgštys ir jų druskos, vitaminai, mikro ir makro elementai. Produktas papildytas mikroelementais: chromu, selenu, cinku.
Algino rūgštys ir jų druskos yra veiksmingas enterosorbentas, kuris apsaugo nuo toksiškų metalų jonų ir cholesterolio įsisavinimo virškinimo trakte, kartu didinamas kalcio, geležies, vario ir cinko biologinis prieinamumas. Mažina cukraus kiekį kraujyje. Natrio alginatas slopina uždegiminius procesus virškinimo trakte, skatina skrandžio gleivinės regeneraciją ir žarnyno mikrofloros atkūrimą, normalizuoja virškinimo procesą ir todėl mažina svorį. Alginatai pasižymi stipriomis antibakterinėmis savybėmis.
Fukoidanas mažina cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje, užkerta kelią nutukimui ir širdies bei kraujagyslių ligų vystymuisi, turi stiprų antivirusinį ir priešuždegiminį poveikį, aktyvina imuninę sistemą, turi antikoaguliantų savybes.
Organinis jodas normalizuoja skydliaukės veiklą, kuri reguliuoja medžiagų apykaitą, širdies ir kraujagyslių bei centrinės nervų sistemos veiklą. Užkerta kelią svorio didėjimui, susijusiam su skydliaukės funkcijos susilpnėjimu dėl jodo trūkumo.
Labai išgrynintas vanduo – naudojamas medicininių preparatų, kurių paruošimo technologijoje reikalinga didelė biologinė kokybė. Šis vanduo neturi jokių biologinių ar cheminių priemaišų, tarp jų: dujų, druskų, mikroorganizmų ir kitų nežymių priemaišų. Aukšta mikrobiologinė kokybė yra ypatingos organinių junginių atskyrimo technologijos – distiliavimo – rezultatas. Vanduo pirmiausia paverčiamas garu ir po to grąžinamas į skystą būseną. Visos šios procedūros atliekamos laikantis aukščiausių higienos reikalavimų, viskas vyksta specialiame aseptiniame įrenginyje, kur negalima atlikti jokių kitų veiksmų, kurie nėra tiesiogiai susiję su vandens distiliavimu, todėl išleidimo angoje visada gaunamas sterilus vanduo. Terapiniai ir profilaktiniai maisto produktai iš pūslėtojo guveinio pirmiausia skirti virškinimo trakto ir širdies ir kraujagyslių sistemos ligų prevencijai, taip pat paspartinti ligų gydymą.
NAUDOJIMAS
Suaugusieji: 1 šaukštas 15-20 minučių prieš valgį, 2 kartus per dieną. Prireikus (siekiant pagerinti skonį) produktas gali būti maišomas su vaisių sultimis.
DĖMESIO! dėl maistinių skaidulų sugeriamųjų savybių, rekomenduojama jo nenaudoti kartu su vaistais.
VARTOJIMO TRUKMĖ
Minimalus kursas – 1 mėnuo (2-3 pakuotės)
Optimalus kursas yra 3 mėnesiai (8 pakuotės).
Patartina 2 mėnesių kursą kartoti 2-3 kartus per metus.
Maksimali rekomenduojama paros norma – 100 g
LAIKYMO SĄLYGOS
Tinkamumo laikas – 12 mėnesių nuo pagaminimo datos, nurodytos ant pakuotės, laikant nuo 0 iki + 25 ° C temperatūroje neatidarytoje originalioje sandarioje pakuotėje. Atidarius pakuotę, preparatą reikia laikyti nuo +2 iki +6 ° C temperatūroje ir suvartoti per 25 dienas.
ŠALUTINIS POVEIKIS – vartojant rekomenduojamą dozę, nepageidaujamų reakcijų nepastebėta.
KONTRAINDIKACIJOS
– padidėjęs jautrumas jodo preparatams;
– sąlygos, kuriomis jodo preparatai draudžiami;
– atskiras komponentų netoleravimas;
– nėštumas;
– žindymo laikotarpis (žindymas);
– ūminės žarnyno ligos;
– vaikų amžius iki 14 metų.
APIE PŪSLĖTĄJĮ GUVEINĮ
Dumbliai – įvairios kilmės organizmų grupė, kuri gyvena vandenyje arba drėgnomis sąlygomis (dirvožemyje, drėgnose vietose ir pan.). Paprastai dumbliai priskiriami augalams.
Vienas iš garsiausių jūros dumblių atstovų yra pūslėtasis guveinis (fukus). Tai rudieji jūros dumbliai, kurie dar vadinami „jūros vynuogėmis“, „jūros ąžuolais“, „karališkaisiais jūros dumbliais“.
Pūslėtasis guveinis yra šiaurinis dumblis, augantis Baltojoje jūroje. Šie jūros dumbliai yra labiau sveiki nei skanūs, todėl dažniausiai naudojami kaip priedai. Vienas pagrindinių šių dumblių komponentų yra fukoidanas. Fukoidanas turi antivirusinį, priešvėžinį, imunoreguliacinį poveikį.
Dėl savo sudėties, pūslėtasis guveinis savo savybėmis pralenkia daugelį produktų! Be to, pūslėtasis guveinis yra mažai kaloringas (100 g pūslėtojo guveinio energetinė vertė yra tik 123 kcal).
Naudingos savybės
Pūslėtajame guveinyje yra didelis kiekis lengvai įsisavinamos formos medžiagų.
Juos nuo seno naudojo jūros pakrantės zonoje gyvenantys žmonės. Apie pūslėtąjį guveinį kalbėjo ir žinomi senovės ir viduramžių gydytojai, pvz., Plinijus vyresnysis.
Pastaraisiais dešimtmečiais kilo didelis susidomėjimas pūslėtuoju guveiniu, kaip į biologiškai aktyvių medžiagų šaltinį, visų pirma, tai naudingų savybių turintis polisacharidas fukoidanas. Mokslinių publikacijų apie fukoidaną skaičius dabar labai išaugęs.
Fukuso temą dabar nagrinėja biologai, chemikai, vaistininkai, gydytojai.
Jie kuria produktus, atlieka klinikinius tyrimus, kaupia rezultatus. Yra įmonių ir centrų, kurie užsiima tik pūslėtojo guveinio ir net tik fukoidano tyrimais.
ALGINATINĖS RŪGŠTIES IR JOS DRUSKŲ (ALGINATŲ)
nėra antžeminiuose augaluose.
Jūros dumbliuose jie sudaro 29-32%.
Jų koncentracija skiriasi ir priklauso nuo derliaus nuėmimo sezono ir gylio, kuriame jie auga, taip pat pokyčiais atsiranda įvaiuriais augimo etapais.
ALGINATAI turi antibakterinių savybių ir gali teigiamai veikti žaizdų gijimo procesus.
Jų pagrindu sukurti alginato tvarsčiai, kurie naudojami chirurgijoje.
FUKOIDANAI – kompleksinių sulfatinių polisacharidų grupė, kurių kiekis pūslėtajame guveinyje siekia iki 14% sausos dumblių masės.
GUVEINIS SENIAI NAUDOJAMAS KOSMETOLOGIJOJE
Kosmetika iš pūslėtojo guveinio puikiai valo, drėkina, gaivina ir tonizuoja odą, šalina toksinus ir riebalų perteklių, gerina kraujo apytaką ir audinių mikrocirkuliaciją, mažina patinimus, skatina ląstelių procesus, skatina riebalų apykaitos reguliavimą ir stiprina odos struktūrą, išlygina odą, stiprina odos imunitetą ir apsaugo odą nuo fotosenėjimo.
SPA procedūrose jis naudojamas kaip anticeliulitinis produktas ir šveitiklis. Pūslėtasis guveinis vis dažniau naudojamas telasoterapijoje.
Pūslėtasis guveinis tradiciškai naudojamas Rytų šalių pakrantės regionuose, kovojant su plaukų slinkimu.
Pūslėtojo guveinio plaukų kaukės stiprina šaknis, gerina plauko struktūrą, skatina augimą ir pašalina pleiskanas. Pūslėtojo guveinio produktai taip pat stimuliuoja galvos odos medžiagų apykaitos procesus ir stiprina audinių regeneraciją.
Pūslėtojo guveinio gamybos technologija
Maisto žaliavų perdirbimo klausimai, užtikrinant maksimalų naudingų savybių išsaugojimą ir jų komponentų prieinamumo didinimas, verčia nuolat tobulinti perdirbimo technologijas.
Ši technologija, pagrįsta:
ĮVAIRIŲ FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ POVEIKIU, KURIUO ATIDAROMOS DUMBLIŲ LĄSTELĖS IR
IŠLAISVINAMOS MOLEKULĖS.
Šis technologinis būdas leidžia išsaugoti molekules „GYVAS“
Dumblių produktai, pagaminti taikant šią technologiją
LENGVAI ĮSISAVINAMI
Iš aplinkos surinktos žaliavos specialiai apdorojamos, nuo dumblių paviršiaus pašalinamos gleivės, kuriose yra mikroorganizmų ir sunkiųjų metalų pėdsakų.
Unikali įranga, specialus vandens apdorojimas ir gamybos procese naudojamas ozonas užtikrina žaliavų saugumą.
Rezultatas yra gelio tipo produktas, turintis visą spektrą medžiagų, randamų dumbliuose.