Natūralūs smilkalai – lazdelės

Smilkalai “Viduržemio jūros prieskoniai”

Nors labai jaukiai ir kūrybiškai būnasi namuose, vis pasvajojame apie keliones…prisimename jau aplankytas įstabaus grožio vietas ir mintimis nuklystame ten.. Šį kartą prisiminimuose iškilo viduržemio jūros šalys.

4,50 EUR

EUR (su mokesčiais)
Kategorija:

AR PATIKO PRODUKTAS?

Aprašymas

Tiršta šiluma, cikadų svirpimas, rozmarinų dvelksmas, smėlis, akmenys, kalnai, sūrus vakaro oras ir, žinoma, žydra, gaivinanti jūra…

Rozmarinai, laurų lapeliai, levandos, čiobreliai, šalavijai – prieskoninės, kvapios žolelės būdingos būtent šiam regionui. Taip pat pagardinau smilkalus frankincensu, nes jį taip pat ten esu užuodusi. Mažuose pajūrio miesteliuose būtinai užsukite į bažnyčias, ten tokia atmosfera… Kvepia tyriausiom dervom, vėsa, išties, tikras parfumerinis patyrimas, nes tas kvapas kažkoks tarsi archetipinis, su niekuo nepalyginamas. Ramybės, tylos, nors vieną kart, netyčia, pataikiau į nuostabų vargonų koncertą…ašaros tekėjo toje didybėje. Ir tai ne apie religiją. Tai apie grožį.

Kadagio dedu, ko gero, į visus savo kuriamus smilkalus. Jis tiesiog puikus! Savybėmis, kvapu, smilkalo rusenimu… Matyt, jis man simbolizuoja lietuviškumą, šaknis, kad ir kur bebūčiau – saugumą ir vienį.

 

Smilkalai kas kartą skirtingi. Jų kūrybai naudoju prieskonius, žoleles, spyglius, dervas, medieną… Jų degimo principas panašus kaip Palo Santo pagaliukų – uždegus palaikyti degantį apie 15-30s, užpūsti ugnį, pasmilkyti ir užgesinti į nedegų paviršių. Vieną lazdelę galima degti daug kartų.