Augalinės Kilmės Pienas: ar tikrai sveika? | Sveika mityba

Daugelis mūsų nori gyventi sveikiau ir jaustis geriau.

 

Todėl mūsų akys gali “užkliūti” už skambių šūkių apie geresnę sveikatą, laimę ir energiją.

 

Tačiau – ar tai tiesa?

 

O gal tai dar vienas marketinginis triukas “prastūmti” didesnius pardavimus ir pasipelnyti iš naivių žmonių, kurie nuoširdžiai nori gyventi sveikiau, tačiau pakliūna į pardavėjų pinkles ir patampa nuolankiais ir prisirišusiais vartotojais?

 

Neseniai mano draugas, mitybos specialistas, Tomas Kravec dalinosi savo Facebook paskyroje apie augalinį pieną, produktą, kurį renkasi dažniausiai žmonės netoleruojantys laktozės arba tiesiog norintys nebegerti karvės pieno ir pereiti prie sveikesnės alternatyvos žinant, jog parduotuvėse didmena pardavinėjamas pienas nėra tas pienas, kurį gėrėme vaikystėje prieš 20-30 metų.

 

Aš, kaip ir tu, stengiuosi rasti naudingos informacijos iš skirtingų šaltinių ir tai suvirškinti ir pats išbandyti kas man veikia ir yra naudinga.

 

Mano patirtyje, pasiteisino ir gyvenu be JOKIO pieno. Mano sveikatai tai naudinga. Reikalingas medžiagas, kalcį (nors jo karvės piene šiandien tikriausiai nelabai ir rastum su prožektorium pašvietus) gaunu iš šviežio gyvo maisto.

 

Pažiūrim kuom pasidalino Tomas savo žinutėje.

 

Sveika mityba: kas yra augalinis pienas ir kokia jo nauda?

“Šiandieną vienoje iš parduotuvių pamačiau didžiulį pasirinkimą įvairiausio augalinės kilmės pieno.

Šį kartą nepraėjau nepadaręs foto. Noriu su jumis pasidalinti šia informacija.

Ar žinote, kaip gaminamas šis “sveikuoliškas” pienas? Juk taip dažnai mamos perka šį produktą vaikučiams, o ir pačios mielai vartoja ir įsivaizduoja, kad tai labai sveikas produktas.

1. Kaip manote, kodėl jo nereikia laikyti šaldytuve? 


Todėl, kad jame nėra jokių gyvų bakterijų. Jei jos būtų, produktas galiotų tik keletą valandų nuo pagaminimo pradžios. 

2. Kodėl tokio pieno galiojimas yra keli mėnesiai, o kai kurių net ir metus laiko?


Todėl, kad jame būna konservantų. Jie nužudo absoliučiai visas bakterijas. O kas yra konservantai? Tai antibiotikai. Tik maisto pramonėje naudojamas terminas konservantas. Šios medžiagos žudo jūsų gerąsias bakterijas žarnyne. Taip pat iššūkis kepenims filtruoti į kraują patekusius konservantus, kurie tikrai nevisada sėkmingai pašalinami, grįžta per tulžį į jos pūslę, vėl į žarnyną, kai vėl kažką valgote. Šis ratas sukasi tol, kol jūs vartojate tokius ar panašius produktus, kurie sudėtyje turi konservantų.

3. Ar matėte kiek procentų yra tarkim migdolų, makadamijos, lazdyno, anakardzių ar kitų riešutų šio pieno sudėtyje? 


Spėju neskaitote sudėties. Pažiūrėkite. Pamatysite, jog yra tik 3-9%.
Klausimas jums nekyla tai iš ko šis “pienas” pagamintas? 

4. Jei, tarkim, įsigyjote migdolų pieno, tai manote, kad gamykloje mirkė riešutus ir po to juos spaudė ir pilstė į pakelius?


Nieko panašaus. Gaunamos riešutų atliekos tiesiog sumalamos ir po labai aukšta temperatūra tiesiog išgarinama, kad gauti miltelius. Tuos miltelius vadina koncentratu. Tačiau ten jokios maistinės vertės nelieka. JOKIOS.

5. Neužduodate sau klausimo kodėl tas pienas toks saldus?


Į jį dedami saldikliai arba paprasčiausias baltas cukrus, kuris žaloja jūsų sveikatą, sukelia prikausomybę ir maitina jūsų patogeninę mikrobiotą ar net parazitus, esančius jūsų organizme.

6. Ar žinote, kad į juos dedami tirštikliai?


Taip, jie dedami. Kitaip šis pienas būtų kaip vanduo. Manote jie gaminami iš kažkokių natūralių medžiagų? Visiškai ne, tai sintetinės medžiagos, kurias organizmui reikės kažkaip pašalinti. Jis susitvarkys, tačiau naudos savo resursus. Bet jie kažkada išsenka, o jūsų sveikata pradės griūti kaip kortų namelis.

7. Ar žinote, kad į juos dedami skonio stiprikliai?


O kaip Jūs manėte?????


Žinoma deda. Juk esantys, tarkim, 4% riešutų nesuteikia tam birzgalui skonio kaip, kad tikras riešutų pienas. Tai taip pat sintetinės medžiagos.

Jei ir toliau neskaitysite ką valgote ir ką geriate, jūsų sveikata prastės. 

Jei nesidomėsite, kaip gamimamas maistas, kurį valgote, jūsų sveikata prastės, jus sirgsite, vaikščiosite pas gydytojus ir greičiausiai gersite ne tik įvairius sintetinius vitaminus, bet ir vaistus.

Jei toliau vergausite savo liežuviui (nes skanu, saldu ir t. t.) ir tokiems sintetiniams produktams, jūsų sveikata prastės, jūsų vaikai sirgs, rodys kaprizus, kai tokių produktų negaus, nes JŪS JUOS ir pripratinote šį šlamštą vartoti.”

 

 

Augalinį pieną gali gamintis namuose

Labai stiprūs ir verčiantys susimąstyti klausimai ir pastebėjimai. Ką manai?

 

 

Daugeliui gali būti stiprus šokas ir iššūkis atsisakyti pieno produktų ar pereiti į alternatyvą, nes vartoja kasdien nemažai: geria pieną, valgo varškę ar sūrelius, vartoja grietinę, ir t.t.

 

Mums kartu su Tomu teko kartu daryti programas 2019 ir 2020 metais, pavadinimu “Švarus Kūnas ir Protas”, kuriose žmonės palaipsniui mažino karvės pieno produktus ir spaudė SAVO namų augalinį pieną iš sėklų ir riešutų.

 

Rezultatai buvo stulbinantys ir verto dėmesio. Žmonių žarnynas susitvarkė, oda išsilygino, sumažėjo potraukis saldumynams ir ‘atsirado’ daugiau energijos.

 

Toks tas mokslas – testuoji, gauni rezultatus ir galvoji ar tęsti toliau ir tau naudinga, ar ne.

 

Todėl, po programų, žmonių rezultatų, ir kitų tyrimų, drąsiai galiu teigti, kad visada verta įjungti savo galvą, nepriimti visko kaip už tiesą, netgi jei didelėm raidėm rašo, kad sveika, ekologiška, organiška ir panašiai, susirinkti informaciją, pačiam pratęstuoti ir įsitikinti kas tau naudinga.

 

Aš drąsiai sakau ir patvirtinu, jog daugeliu atvejų masiškai pardavinėjami augalinės kilmės pieno produktai turi tai ko žmogaus organizmui nereikia ir nėra tinkama.

 

Verčiau – išsimirkyk riešutus, sėklas, namuose ir su lėtaeige sulčiaspaude išsispausk natūralaus pieno namuose. Gausi tiek vitaminų ir mineralų, kiek negausi iš bet kokio perdirbto pieno.

 

 

Apie pieną ir sveiką mitybą daugiau gali sužinoti ir išmokti Tomo knygose, kurio darbo filosofija yra “Maistas yra kuras” ir žmogus turi maitintis pagal gamtos dėsnius, jei nori būti sveiku ir stipriu.

 

 

 

Į tavo sveikatą ir geresnę savijautą!

 

 

Mitybos specialistas gamina augalinį pieną namuose

Patiko straipsnis ar produktas? Pasidalinkite

KOMENTARAI

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

7 Essene Veidrodžiai – paslaptys slypinčios tavyje

2021 lapkričio17d.

Komentarų: 0

Nuo šeimos iki draugysčių ir santykių, žmones, kuriuos pritraukiam į savo gyvenimą, parodo dalį mūsų, tas mūsų puses, kurias priimam ir atstumiam.

Perdegimo priežastys

2021 spalio21d.

Komentarų: 0

Net pažangiausios technologijos ir gausūs resursai nedaro tokios didelės įtakos žmogaus fizinei ir dvasinei sveikatai. Kodėl? Plačiau straipsnyje.

Vivomixx | Geriausi probiotikai | Gerosios bakterijos

2021 rugsėjo28d.

Komentarų: 0

Probiotikai Vivomixx - geriausi probiotikai rinkoje.